Ministerul Tineretului si Sportului cauta doi tineri care sa reprezinte Romania la ONU

Posted by on Aug 11, 2014 | Leave a Comment

MTSMinisterul Tineretului si Sportului (MTS) a lansat recent Programul „Delegat de Tineret la Natiunile Unite”, prin intermediul caruia cauta doi tineri, fata si baiat, care sa reprezinte Romania la doua intruniri importante ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Tinerii alesi in urma unui concurs vor merge la New York in cadrul Adunarii Generale a ONU din septembrie/octombrie 2014 si la intrunirea Comisiei pentru Dezvoltare Sociala din februarie 2015, se arata intr-un comunicat de presa al MTS.

Pentru a deveni delegati romani la ONU, trebuie sa aveti varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani si sa trimiteti pe adresa international@mts.ro, pana pe 17 august 2014, un CV Europass in limba romana, formularul de inscriere de pe site-ul MTS, completat, o scrisoare de recomandare (scrisa anul acesta), din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru universitar, si un eseu de maximum 1.000 de cuvinte, in limba engleza sau franceza. Eseul trebuie s? abordeze o tema din domeniile: tineretul si rolul sau in cadrul procesului de dezvoltare sustenabil?, Agenda 2015 pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, problematica globalizarii, antreprenoriat, dialog inter-cultural, recunoasterea educatiei nonformale, includerea sociala a tinerilor dezavantajati, cetatenie activa – participare la viata comunitatii.

Pentru delegatii alesi, MTS va suporta cheltuielile de transport international si cazarea la Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Natiunile Unite, pentru cele doua sesiuni. Taxa de viza, asigurarea medicala, cheltuielile de masa vor trebui acoperite de cei doi delegati, din surse de proprii sau atrase.

Detalii suplimentare despre concurs puteti gasi pe site-ul Ministerul Tineretului si Sportului www.mts.ro .

 

Sursa: www.ro.stiri.yahoo.com

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

C&C Business Projects

Subscription

You can subscribe by e-mail to receive news updates and breaking stories.